Preventieteam

Het preventieteam is de meest zichtbare activiteit van het buurtpreventieteam. Vrijwilligers houden per fiets, auto of lopend toezicht in de wijk. Het toezicht vindt plaats op verschillende dagen van de week en op alle tijden van de dag. Onze toezichthouders werken informatie gestuurd, dat betekent dat zij tijdens de dienst gebruik maken van meldingen en registraties. 12401897_495032564008370_6974754996824564932_o

Onze vrijwilligers houden toezicht in de openbare ruimte. Hierbij worden verdachte en overlast gevende situaties gesignaleerd en indien nodig verholpen. Denk hierbij aan luidruchtige jeugd maar ook aan kapot straatmeubilair.

Indien nodig wordt er samengewerkt met de politie, stadstoezicht en de gemeente Almere.

 

Aanmelden

Aan deelname aan het preventieteam zitten wel een aantal voorwaarden waar aan moet worden voldaan. Zo ondergaan alle aanmeldingen een zogenoemd selectieproces. Hierbij wordt onderzocht of het preventieteam biedt wat jij ervan dacht en andersom. Hoe ziet dit proces eruit:

  1. Intakegesprek: dit gesprek is bedoeld om een eerste indruk van elkaar te krijgen.
  2. Proefdienst: een dienst meedraaien met het team.
  3. Antecedentenonderzoek: al onze toezichthouders zijn gescreend door het Ministerie van Veiligheid en Justitie.
  4. Eindgesprek: gesprek om ervaringen tot dan toe te bespreken.

Verder verwachten wij een inzetbaarheid van 1x per 2 weken.

 

Lijkt het jou leuk om ook op een actieve manier bij te dragen aan de veiligheid en leefbaarheid van jouw wijk of wil je een keer meedraaien om ? Meld je dan nu aan via:

info@VeiligParkwijkVerzetswijk.nl 

Dan nemen wij contact met jou op.